Sin sensación de tiempo perdido


Al leer la noticia de la moción para un “Pacto por el empleo”, que fue rechazada por los votos del PSOE y PAR, me doy cuenta que hay que seguir perseverando en las buenas intenciones; este revés, uno más, es sólo un pequeño obstáculo en el camino de la convivencia.

Hoy he estado disfrutando de una mañana soleada en que los almendros floridos brillaban aún más; hay tantas cosas por las que merece la pena seguir adelante, que estas pequeñas contrariedades apenas nos afectan.

El PP de La Freixneda presentarà una moció sobre el ‘pacte pel treball’

comarquesnord.cat . La Freixneda . dijous, 7 de febrer de 2013 .
IMG_8008 El grup popular de La Freixneda presentarà en el pròxim ple municipal una moció per a arribar a un ‘pacte social del treball’ entre totes les forces polítiques. Des del PP de La Freixneda van mostrar en l’última sessió plenària (celebrada el dimecres 30 de gener) la seua preocupació per la situació econòmica actual, fent especial menció a les xifres de desocupació, i que en el cas de La Freixneda ja afecten a 44 veïns. El PP va presentar la moció “d’urgència”, però esta no va prosperar, i es defensarà i debatrà en el pròxim ple municipal.

En la seua intervenció, el regidor popular José Luis del Valle-Iturriaga va destacar que la moció “és una més d’un paquet de mocions que hem presentat” en els últims mesos i que “sempre van pel mateix camí”. Este no és altre que “la nostra preocupació per la ciutadania”. Per això, la moció vol ser un ‘pacte social pel treball’ que es desenvoluparia en dos línies. Per un costat, generar condicions perquè s’incentivo treball al poble. Per un altre, ajudar a la gent que està parada mitjançant vies assistencials i intentar anar més enllà d’on arriben els serveis socials.

En relació al contingut de la moció, José Luis del Valle-Iturriaga va concretar que “des de l’ajuntament tenim l’obligació de generar les condicions perquè pugui haver treball”, fent referència “tant a les persones que estan desocupades, com a les empreses que es puguin muntar, com ajudar als emprenedors”. I això es pot garantir “facilitant llicències d’activitats, facilitant els tràmits administratius o donant facilitats a totes aquelles persones o entitats que es vulguin instal·lar al poble, sempre que ho facin en uns criteris d’una economia i una ecologia sostenibles”.

Tindre en compte el veí necessitat

La crisi s’està notant amb molta força al Matarranya, i la desocupació afecta un índex de la població impensable fa uns anys. I per al grup popular de La Freixneda, aquí està la importància de la línia assistencial. “Al nostre poble hi ha 44 persones parades”, va dir Del Valle. “Cal detectar qui són i cal ajudar-les per dos vies”. Per un costat tenim “la purament assistencial”, que ve a dir que “els preus públics els tinguen en compte. Quan hagin d’entrar a la piscina, que ho tinguin en compte. O que cap xiquet es quedo sense regals al Nadal perquè els pares no han tingut suficients recursos”.

A més, el regidor popular va demanar en l’últim ple enterrar “les astrals de guerra” i les divergències entre govern i oposició. En relació a la situació econòmica, Del Valle va defensar que “hem de lluitar tots junts en què podem fer per estes 44 persones del nostre poble” que estan sense feina. “Però no només això, sinó que hi ha 6 milions de persones fora de La Freixneda que estan en la mateixa situació, i el nostre poble pot ser l’eixida” d’algun d’ells. Del Valle-Iturriaga va sentenciar que els ajuntaments també “tenim esta responsabilitat”.

Anuncios

Gracias por dejar tu punto de vista

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: